Foto: TT/SVT

31-åring anhållen för skott mot polisvilla

Uppdaterad
Publicerad

På måndagsmorgonen grep polisen en man för försök till mord i Västerås den 28 oktober 2017. Mannen greps i Eskilstuna.

Den misstänkte mannen är gripen för att ha medverkat vid skjutningen mot en polismans bostad i Västerås under natten mellan den 27-28 oktober. Enligt polisen är den gripne en 31-årig man från Eskilstuna.

Mannen anhölls senare under måndagen skäligen misstänkt för försök till mord, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Skott mot polisvilla Västerås

Enligt polisen nekade den misstänkte till brott i det inledande förhöret.

– Han är ett av de intressanta spår som vi har i utredningen. Jag kan inte säga mer om honom än att han vistas i Eskilstuna. Nu ska vi se vad fortsatta förhör ger så får vi se efter det, säger Johan Håvedal, spaningsledare vid polisen i Västerås.

Ny misstänkt

31-åringen har inte varit frihetsberövad i ärendet tidigare. Åklagaren har tills på torsdag på sig att begära mannen häktad.

– Det är en person som har gripits för att ha medverkat vid skjutningen mot en polismans bostad, mer än så kan jag inte kommentera med hänsyn till utredningen, säger åklagare Birgitta Fernlund.

En man i 20-årsåldern häktades i höstas, skäligen misstänkt, men släpptes senare den 7 november. Han är dock fortfarande misstänkt.

Tidigare misstänkt för mordförsök

Den 31-årige mannen har tidigare varit misstänkt för mordförsök.

Det var från i somras förra året som en 19-årig man sköts i ryggen på en McDonaldsparkering i centrala Eskilstuna.

31-åringen blev dock aldrig åtalad för det utan en bekant till honom, en 34-årig man åtalades istället. Dock friades 34-åringen i Eskilstuna tingsrätt.

31-åringen är sedan tidigare också dömd för rattfylleri och narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skott mot polisvilla Västerås

Mer i ämnet