• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Polisen Eva på parkeringen utanför Frida Hansdotter-arena där boende i närheten störs av hög musik i perioder. – Det är svårt att inte säga att man stör när det ekar mellan husväggarna, säger hon. Foto: Audrey Erath/SVT

Polisen Eva i Norberg: ”Vi är inte ute efter att jaga”

Uppdaterad
Publicerad

Kommunpolisen Eva Lindberg, som jobbar i Norberg och Skinnskatteberg, välkomnar att polisen nu kan utfärda böter på plats till den som stör genom att spela hög musik.

– Det här innebär att vår utredningsavdelning inte behöver ägna tid åt de här delarna längre, säger hon.

Bot på plats är samma sak som en dom som vunnit laga kraft, vilket innebär att polisen nu slipper dra igång en förundersökning.

– Men det här nya gör ju inte att vi kommer kunna åka på allt så fort någon ringer. Det har vi inte kunnat göra tidigare och det kommer vi inte kunna göra nu heller, säger Eva Lindberg.

Har varit relativt lugnt

Just nu uppfattar polisen att det varit relativt lugnt på musikfronten från den stora parkeringen utanför Frida Hansdotter-arena i Norberg där många ungdomar hänger med sina bilar. Men nu är sommaren här och Eva tror att det kommer bli tillfällen för kollegorna ute i patrull att dela ut böter på plats.

– I de fall där det spelas riktigt hög musik så blir vi åtminstone uppringda av allmänheten. Men det gäller ju att vi har patrull på plats som inte är ute på annat uppdrag då, säger hon.

I videon berättar Eva mer om hur hon ser på förändringen – ”Vi är inte ute efter att jaga folk.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.