Efter mordet på en man på Gideonsberg i Västerås efterlyser nu polisen fler tips och iakttagelser vid händelsen, natten mellan 18 och 19 september. Foto: SVT

Polisen söker fler tips om mordet på Gideonsberg i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Efter skjutningen på Gideonsberg i Västerås nyligen som dödade en man i 35-årsåldern, söker nu polisen fler vittnen och tips om händelsen, som rubriceras som mord.

Vid midnatt natten mellan 18 och 19 september inträffade skottlossningen i området Gideonsberg. Boende hörde flera skott och när polisen kom till platsen låg en skottskadad man på marken. Han avled kort senare. Som tidigare rapporterats var mannen enligt uppgifter till SVT ledargestalt i ett kriminellt nätverk.

Ingen gripen

Polisen har inte kommit fram till ett gripande av någon misstänkt för mordet. Nu går polisen ut med en vädjan om tips och iakttagelser efter mordet.

Dödsskjutningen på Gideonsberg i Västerås

Vittnesuppgifter har talat om en gärningsperson som först springer från brottsplatsen, och sedan lämnar området på en moped eller motorcykel. Polsen vill få in tips om detta fordon.

Söker person

Vittnen har också talat om en person som rört sig i området och sedan kan ha uppehållit sig nära brottsplatsen, och iakttagit polisens arbete. Polisen vill nå denne person för att höra om personen gjort några iakttagelser som är intressanta för utredningen av mordet.

Polisen nås via telefon 114 14 eller via hemsidan.

Nedan: Så sa polisen om mordet dagarna efter händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen på Gideonsberg i Västerås

Mer i ämnet