Polischefens bostad besköts med flera skott av grov kaliber. Foto: Anders Kauranen / SVT

Polisen: ”Vi har gjort vissa beslag på platsen”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen är fortsatt mycket förtegen kring detaljer om skottlossningen mot en hög polischefs bostad. Man avslöjar dock att flera beslag har gjorts på platsen.

Ännu är ingen gripen efter skottlossningen mot en villa i Hagaberg i Västerås där en hög polischef och dennes familj fanns.

– Vi har säkrat vissa spår och gjort flera beslag på platsen, säger polisens presstalesman Daniel Wikdahl. Vilka kan vi inte gå in på.

Risk för personerna i villan

Polisen bekräftar också att flera skott av grov kaliber avlossats mot villan.

– Jag kan inte uttala mig om hur skotten har träffat men kan bekräfta att det var risk för personerna som befann sig inne bostaden.

Ingen i familjen skadades dock och samtliga är nu flyttade till en säker plats där de tas omhand.

Kommunen har startat krishjälp

Under förmiddagen genomför polisens tekniker undersökningar på platsen som fortsätter att vara avspärrad.

– I nuläget ser vi ingen anledning till att utöka avspärrningarna, säger Daniel Wikdahl. Om andra i området är oroliga går det bra att vända sig till kommunen som dragit igång sin krisorganisation.

Har nationellt stöd

Polisen har nu gått upp i stabsläge, en organisation där man kortar beslutsvägarna för att snabbt få de resurser som behövs.

– Vi har just nu nationellt stöd och har de resuser vi behöver, säger Daniel Wikdahl. Exakt vilka resurser kan jag inte kommentera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.