Skott avlossade mot polisbefäls villa

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Västmanland bekräftar att ett flertal skott avlossats mot en villa i bostadsområdet Hagaberg i Västerås under natten mot lördagen. Polisen är befäl för en av grupperna inom ingripandeverksamheten.

Händelsen rubriceras som mordförsök.

Klockan 03:20 natten till lördagen avlossades ett 20-tal skott mot en bostad i Hagaberg i Västerås. I villan fanns ägaren, ett polisbefäl i Västerås, och dennes familj. Polismyndigheten beskriver händelsen som ett attentat och ”synnerligen allvarligt”.

Platsen är avspärrad, berättar SVT Nyheters reporter Anders Kauranen som befinner sig vid villan.

– Polisen är väldigt förtegna på platsen, det är ingen som vill prata med oss, säger han.

Ingen skadad

Ingen i familjen har skadats av skottlossningen. De är nu flyttade och tas om hand på skyddad plats.

– De är förda till en säker plats och evakuerade, säger Anders Kauranen.

Det inträffade betecknas som en särskild händelse av Polismyndigheten som har gått upp i stabsläge.

Rikspolischefen till Västerås

Rikspolischef Dan Eliasson är på väg till Västerås efter händelsen, uppger Katarina Friskman, presstalesperson på polisens nationella avdelning, till Expressen.

– Det här är ett förkastligt angrepp mot hela samhället. Det är fega personer som genom anhöriga försöker komma åt de som kämpar för andras trygghet och säkerhet. Det finns bara ett sätt att bemöta den här typen av grovt våld och det är med ännu mer kraft. Jag kommer att se till att region Mitt har alla resurser de behöver för att gripa och lagföra de skyldiga. Jag har även informerat Riksåklagaren nu på morgonen och vi är överens om att hela rättskedjan har ett stort ansvar här, säger rikspolischef Dan Eliasson till tidningen.

Klockan 14 håller Carin Götblad, regionpolischef för Polisregion Mitt, presskonferens i polishuset i Västerås.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.