Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Det är första gången jag är med om att vi har så mycket folk redan på morgonen, berättar röstmottagare Munir Harman. Foto: Jenny Berggren/SVT

Rivstart för förtidsröstningen om Västerås flygplats: ”Över 230 de första timmarna”

Uppdaterad
Publicerad

När förtidsröstningen om Västerås flygplats öppnade på lördagen var intresset stort. I röstningslokalen på Önstaskolan var det till exempel en strid ström av människor under förmiddagen.

– Det är lika bra att få det gjort. Jag har vetat länge vad jag tycker i frågan, säger Said Noroozi.

Den 21 mars ska västeråsarna ta ställning till om verksamheten vid flygplatsen ska avvecklas eller inte. Med anledning av pandemin har Västerås stad uppmanat dem som kan att förtidsrösta.

Intresset för det var också stort när möjligheten öppnade på lördagsförmiddagen.

I Önstaskolans matsal, en av de åtta förtidsröstningslokalerna, räknade man till över 235 röstande bara under de första två och en halv timmarna.

Flera åtgärder hade vidtagits för att minska risken för smittspridning, bland annat var tanken att optimera flödet av människor genom in- och utgångar. Men den sparsamma skyltningen skapade viss förvirring.

– Det har vi fått en del kritik kring och det tar vi till oss och försöker bättra, förklarar röstmottagare Adina Mokoko i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Framtiden för Västerås flygplats

Mer i ämnet