Åtgärderna ska stötta de lokala företagen. Foto: Montage: Adam Ihse/TT och privat

Sala kommun tar till flera åtgärder för att stötta företagen under coronakrisen

Uppdaterad
Publicerad

Flera åtgärder för att hjälpa lokala företagare i Sala kommun kommer att införas. Detta i hopp om att underlätta under coronaspridningen. Bland annat kommer betalningstider förlängas på avgifter och hyra.
– Det som regeringen har erbjudit, det är ett stödpaket för att förstärka betalningsförmågan hos företagen. Men vi ser att situationen för många, framförallt små företag, blir dramatiskt sämre och det går fort, säger Anders Wigelsbo (C), kommunstyrelsens ordförande.

Sala kommun kommer införa en rad åtgärder för att hjälpa lokala företag under den pågående coronapandemin. Bland annat ska betalningstiden för VA, sophantering och hyresavgifter förlängas.

– Vi ser att restauranger i staden tappat 50 procent av sina intäkter bara på några dagar, vi behöver göra det vi kan för att stötta näringslivet lokalt, säger Anders Wigelsbo (C).

Enligt Wigelsbo påverkar inte beslut andra verksamheter inom kommunen. Stödet innebär framförallt att företagens betalningstider förlängs och ärenden som företagen har löpande kostnader för. 

– Det här är alltså inte pengar som vi tar från någonting annat. Det påverkar kommunens likviditet kortsiktigt, men vi bedömer att vi har det under kontroll. Sedan kommer kommunens ekonomi naturligtvis kraftigt påverkas för vi är i en särskild händelse just nu, säger han.

Är åtgärderna tillräckliga?

– Tror inte åtgärderna i sig är tillräckliga för att rädda företagen, men vi måste ändå göra det vi kan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet