Sänkt fängelsestraff för par som misshandlade och låste in två små barn

Uppdaterad
Publicerad

I december förra året dömdes ett par i 25-årsåldern till 12 års fängelse för grov misshandel av två små barn i Västra Mälardalen. Svea Hovrätt ändrar påföljden till 10 års fängelse för både mannen och kvinnan.

Det var i början av maj 2023 som SOS alarm fick samtalet som skulle avslöja den grova misshandeln av två små barn. Enligt tingsrätten har våldet varit av en tortyrliknande karaktär och skett med och utan tillhyggen.

Hovrätten dömer paret för två fall av synnerligen grov misshandel respektive grov misshandel. Den delar därmed tingsrättens bedömning i de delarna. Hovrätten ändrar dock tingsrättens dom genom att istället för människorov döma paret för olaga frihetsberövande.

Hovrätten skriver i domen att paret: ”har under en månads tid hållit två små barn frihetsberövade i deras hem och misshandlat dem hänsynslöst på ett sätt som delvis kan likställas med tortyr.”

Hovrätten dömer både mannen och kvinnan till fängelse i 10 år.

Små barn hittades med skador – blodspår och bilder som bevis

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I början av maj 2023 räddades två barn från sitt hem – så uppdagades fallet. Foto: Truls Wallin/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.