Foto: Caroline Slotte/ SVT

Seniordagen flyttas: ”Många i största riskgruppen”

Publicerad
Seniordagen är en heldag med föreläsningar, underhållning och utställare, som brukar ordnas av Västerås stad i oktober varje år. Men med anledning av coronapandemin har man beslutat att flytta fram arrangemanget till den 10 mars 2021.
– Osäkerheten om läget i höst med covid-19 gör att vi har beslutat att flytta den uppskattade Seniordagen, säger äldrenämndens ordförande Bengt-Åke Nilsson (L).

Målet med Seniordagen är att den ska genomföras med ett folkhälsoperspektiv och bidra till att människan så länge som möjligt ska kunna behålla hälsa, självständighet, valfrihet och kontroll över sitt liv.

Seniordagen har hållits 22 gånger och brukar locka runt tusen deltagare, många i den åldersgrupp som Folkhälsomyndigheten nu ser som den största riskgruppen.

– Men till nästa vår hoppas jag att läget har förändrats, så att många seniorer kommer till Seniordagen på Aros Congresscenter, säger äldrenämndens ordförande Bengt-Åke Nilsson (L).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet