Foto: Melker Blomberg/SVT

Shopping i coronatider: Västerås city flyttar ut handeln på gatan

Uppdaterad
Publicerad

Detaljhandelns stora försäljningshelger närmar sig med både Black Friday och julhandeln framöver. För att minska trängsel i butikerna, men ändå hålla cityhandeln igång, flyttar man ut delar av försäljningen på gatan i Västerås city.

– Många är väldigt nervösa och gör allt för att handeln ska fungera på ett så bra sätt som möjligt, säger Maria Fors, vd på Västerås citysamverkan. 

Under oktober minskade besöken i Västerås city med cirka 60 procent. Nu går vi in i de helger på året då stor del av årets försäljning ska tas in och i ett försök att erbjuda en säkrare shopping flyttar butiker ut delar verksamheten utanför butiken.

I klippet berättar Maria Fors, vd på Västerås citysamverkan, hur det ska gå att handla både tryggt och ansvarsfullt under pandemin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet