Skottskadad man till sjukhuset i Västerås vid midnatt

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till onsdag inkom en skottskadad man till Västmanlands sjukhus Västerås. Polisen har upprättat en anmälan om grov misshandel och grovt vapenbrott.

– Det vi kan konstatera är att det är en man med skottskada, ung vuxen i 25-30 årsåldern, säger polisens presstalesperson, Jonas Eronen, till SVT.

Mannen har blivit skjuten i nedre delen av kroppen och enligt polisen är han initialt inte allvarligt skadad. De arbetar nu med att lokalisera brottsplatsen för händelsen.

Innan dess inkom ett larm vid 21-tiden på tisdagen om dova smällar på Bäckby men polisen vet i nuläget inte om det rör sig om en skjutning.

– Sådana här utredningarna är väldigt svåra. Det är ett spaningsärende i nuläget och vi ska föra samtal med målsäganden, säger Mikael Hedström, presstalesman på polisen.

Under den senaste tiden har ett antal skjutningar inträffat i Västerås-området. Förra veckan avlossades skott på Råby, Hammarby och i Skultuna strax utanför tätoren. Hittills har polisen inte några konkreta spår efter händelserna.

Polisen utreder nu samband mellan den senaste skottskadan och övriga skjutningar i Västerås-området.

– Vi tittar på samband och kopplingar självklart men i nuläget vet vi inte hur han kommit till sjukhuset. Det finns en hel del frågetecken som måste redas ut, säger polisens presstalesperson Jonas Eronen.

– Att lösa den här sortens problematik – det klarar inte svensk polis av själv, säger Mikael Hedström. 

– Vi måste få hjälp av regeringen och få till en tät samverkan med kommunerna, skolorna och socialtjänsten för att kunna fånga upp dem som har svårt att komma in i samhället, tillägger han. 

I klippet nedan kan du höra vad lokalpolisområdeschefen Sara Ekström tidigare sagt om utredningen av skjutningarna i Västerås.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Fortfarande ingen misstänkt för skjutningarna i Västerås Foto: Robert Reinholdsson/ Daniel Brodén / SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skjutningarna i Västerås 2021

Mer i ämnet