• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en industribyggnad på Kongahällavägen, mellan Björlanda och Säve flygplats, på Hisingen i Göteborgs kommun, Västra Götalands län, med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området inom en radie av 3 km att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Så går det när SVT ber Mikael Andersson Elfgren (M) peka ut oppositionens budget i Region Västmanland. Foto: Renata Bastos/SVT

Små politiska skillnader i Region Västmanland – Mikael Andersson Elfgren (M) känner inte igen sin budget: ”Överens om mycket”

Uppdaterad
Publicerad

De politiska striderna lyser med sin frånvaro i Region Västmanland. Skillnaden mellan majoritetens och oppositionens budget är marginell, och oppositionspolitikern Mikael Andersson Elfgren (M) menar att partierna ofta är överens.

Att väljarna inte är så intresserade av regionpolitiken är kanske inte så konstigt. Till skillnad från de politiska striderna i riksdag och kommunfullmäktige, är regionpolitikerna ofta överens.

Det syns bland annat i budgetarna. Oppositionens budgetförslag i Region Västmanland avviker bara med 0,01 procent från majoritetens, när Uppdrag granskning och SVT Västmanland granskar budgetarna för 2022. Och när vi ber Mikael Andersson Elfgren (M), regionråd i opposition, att känna igen vilken budget som är hans partis och vilken som är majoritetens, går han bet.

Även om man tittar på prioriterade satsningsområden är politikerna rörande överens om mycket. Samma inriktningar går igen i majoritetens och oppositionens budgetförslag, och man använder till och med samma fraser – även om beskrivningarna om hur själva arbetet ska gå till skiljer sig åt.

I klippet ser du hur det går för regionrådet Mikael Andersson Elfgren (M) att känna igen sin egen budget.

Så överens är politikerna i Region Västmanland

Foto: SVT Grafik

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Regionvalet 2022 Västmanland

Mer i ämnet