Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Vi befarar att vi kommer se mindre utbrott under hösten”, säger smittskyddsläkaren Jan Smedjegård i videon. Foto: SVT

Snart lättar restriktionerna: ”Risk för ökad smittspridning”

Uppdaterad
Publicerad

Smittspridningen i länet minskar och det blir lättade restriktioner från och med 1 juli. Bland annat tillåts mer publik på evenemang och restauranger får ha öppet längre. Trots det finns det fortfarande risk för ökad smittspridning.

Under vecka 25 var det totalt 50 bekräftade fall av coronaviruset i länet och hittills denna vecka är det 17 fall. Enligt länets smittskyddsläkare Jan Smedjegård är det en gynnsam utveckling, men samtidigt viktigt att tänka till. 

– Vi ska fortfarande hålla oss hemma om vi får symptom, fortsätta hålla avstånd och undvika situationer där det kan vara trängsel, betonar han. 

I och med de kommande lättade restriktionerna menar Smedjegård även att det finns en risk för ökad smittspridning. 

– I och med att vi förmodligen kommer träffa fler personer än vi träffat under våren, så finns det en risk för ökad smittspridning. Samtidigt blir fler och fler vaccinerade, säger han.

Hör smittskyddsläkaren Jan Smedjegård berätta om var smittspridningen sker och om hans farhåga för ökad smittspridning till hösten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet