”Utan diskussioner och möten stagnerar demokratin” säger Joakim Johansson. Foto: J Berggren/R Mårtensson/SVT

Statsvetaren: Viktigt för demokratin att det politiska arbetet rullar på

Uppdaterad
Publicerad

Ingen av Västmanlands kommuner har idag möjlighet att hålla kommunfullmäktigemöte via videosamtal, visar SVT:s undersökning.

-Coronapandemin aktualiserar frågan om att utveckla alternativa mötes- och demokratiska processer, menar Joakim Johansson, Mälardalens högskola.

Coronapandemin utmanar demokratin. Politiska möten och sammankomster ställs in och kommuner tvingas hitta alternativa lösningar.

Joakim Johansson, universitetslektor och docent i statsvetenskap vid Mälardalens högskola menar att det är viktigt att det politiska arbetet och de demokratiska processerna rullar på, trots de speciella och ansträngda tiderna vi befinner oss i.

-Man får helt enkelt prova sig fram och hitta alternativ. Och jag tycker verkligen att man försöker göra det på ett konstruktivt sätt, men det är en svår situation, säger han i klippet. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet