Foto: Robert Gustavsson/SVT

Three Dead Fingers från Västerås öppnar Sweden Rock

Uppdaterad
Publicerad

Trots att medlemmarna i Three Dead Fingers bara är i 12-13-årsåldern har de redan hunnit spela på några av de största festivalerna i Sverige. I sommar är det dags för den största och tyngsta – nämligen Sweden Rock.

Trots sin ringa ålder i en för övrigt uråldrig musikcen har Three Dead Fingers redan hunnit medverka på både Skogsröjet och Putte i Parken. I somras vann de dessutom riksfinalen i ”Livekarusellen”.

Iron Maiden, Ozzy Osbourne och Judas Priest

När arrangören till Sveriges största rockfest “Sweden Rock“ fick höra bandet Three Dead Fingers från Västerås, kände de att de var tvungna att ge dem en chans.  I sommar får bandet uppdraget att öppna hela festivalen före ikoner som Iron Maiden, Ozzy Osbourne och Judas Priest på onsdagseftermiddagen den 6 juni.

Sweden Rock Festival

– Det känns jättekul förstås, säger bandets trummis Alexander Lindgren.

– Sweden Rock kommer bli det största vi har gjort även om vi har varit runt och spelat en del i sommar, säger Oliwer Bergman som är sångare och gitarrist.

Konstig historia

Bandnamnet Three Dead Fingers är ett namn som Oliwer har haft i bakfickan ett tag och nu passade det fint att ta fram det  nu.

– Ja, det är en konstig historia. Men för några år sedan så grillade pappa och sen skulle jag prova och då blev det tre brända korvar och då tänkte jag att det ska mitt band heta i framtiden och så blev det, säger Oliwer Bergman. 

Inte många som fattar

De blandar friskt mellan olika metallstilar och växlar mellan ren sång och growls.  Några av förebilderna är Sepultura och Slipknot, men att förklara det för folk som inte är invigda är inte det lättaste.

– Det är trash metal, new metal, new wave metal och heavy metal i en kombination. Jag tror inte att det är så många som fattar vad jag pratar om men på Sweden Rock  kommer de garanterat att fatta, säger Oliwer Bergman.

Three Dead Fingers är:

Alexander Lindgren (trummor)

Oliwer Bergman (sång, gitarr)

Remy Strandberg (gitarr)

Gustav Jakobsson (bas)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sweden Rock Festival

Mer i ämnet