Foto: Privat

Tobias i Västerås tömde lagret och skänkte skyddsutrustning till sjukhuset

Uppdaterad
Publicerad

Tobias Johnsson åkte till jobbet och tömde hela lagret på engångshandskar och ansiktsmasker. Sen skänkte han allt till sjukhuset i Västerås.

Tobias Johnsson satt framför tv:n med sina döttrar när de kom överens om att göra en samhällsinsats. Som filialchef på en stor byggmaterialfirma i Västerås visste han att han hade en stor mängd material på lagret som skulle kunna användas inom sjukvården.

Tobias och döttrarna bestämde sig för att åka till jobbet, tömma lagret och skänka allt till intensivvårdsavdelningen i Västerås.

Coronaviruset i Västmanland

– Det blev omkring 1 000 engångshandskar, flera kemskyddshandskar och ett hundratal ansiktsmasker. De blev jätteglada och tacksamma. I sådana här tider är det viktigare än någonsin med lite medmänsklighet, säger Tobias Johnsson.

Region Västmanland tar gärna emot sjukvårdsmaterial som kan komma till nytta för sjukvårdens verksamheter. Det handlar om framförallt munskydd, visir, handskar och skyddskläder.

Om man har material som man vill skänka ska man höra av sig till logistikavdelningen på regionen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet