I klippet berättar platschefen Johan Dupont om hur det är att arbeta med restriktionerna på krogarna. Foto: Car lEdholm/SVT/TT

Tuffa krav på krogarna under coronapandemin: ”Jobbar hårt”

Uppdaterad
Publicerad

Under coronapandemin är kraven hårda på krogarna. Begränsad mängd gäster, ingen köbildning och sitta vid bordet. Förra helgen fick Västerås stad ställa krav på flera nattöppna krogar och efter den senaste inspektionen har krögarna uppfyllt dem.

– Vi var inte beredda på andelen gäster som kom förra helgen, men inspektionen är nu nöjda med vårt arbete, säger Johan Dupont, platschefen på O'learys i Västerås.

Enligt inspektören inspektören Andreas Berg Mörén på miljö- och hälsoskyddsförvaltningen, kan juli bli den svåraste månaden hittills för restaurangerna och krogarna. Varmare väder och mer människor i rörelse. Johan Dupont menar att det är beredda på det ökade flödet.

– Absolut har vi en plan för ökade flöden, vi vill skapa en trygg miljö. Vi har även möten med miljö- och hälsoskyddsförvaltningen nu när fotbollssäsongerna snart drar igång, säger han.

Nattöppna krogar som behövt utföra åtgärder

Publik 

Pitchers

Boca  

O'learys

Brasseriet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet