Foto: Anders Kauranen/SVT

Två anhållna för mordet på Skallberget

Uppdaterad
Publicerad

Två personer, en man och en kvinna, har anhållits misstänkta för mordet på Skallberget i Västerås i december, då en 42-årig man sköts till döds i sömnen.

Duon, som båda är i 35-årsåldern, anhölls i sin frånvaro i söndags, och kunde gripas i måndags. Nu begärs de häktade på sannolika skäl misstänkta för mord respektive medhjälp till mord.

– Det är en omfattande förundersökning som lett fram till två gripanden. Av hänsyn till utredningen och de berörda kommer vi inte lämna ut någon mer information i det här skedet, säger Bengt Nordlöf, chef för roteln för grova brott.

Mordet på Skallberget

Häktningsförhandlingarna hålls under torsdagen.

LÄS MER: 42-åringen dödades i sömnen

Det var en tidig morgon i december som polisen fick larm om att en 42-årig man hade hittats skjuten i en lägenhet på Skallberget. Han dog senare av skadorna.

Mordet tros ha varit noga planerat och i sociala medier har det florerat rykten om att det ska ha varit politiskt. Detta är dock något som polisen inte har kunnat bekräfta.

Tidigare misstänkt

En av männen som nu sitter gripna har tidigare varit misstänkt för ett mord, men det gick inte att leda i bevis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Skallberget

Mer i ämnet