Nu uppmanas alla länsbor som är 65 år eller äldre och som inte har fått vaccin än att boka en tid snarast möjligt. Foto: Jessica Gow/TT

Uppmaningen till 65-plussare i Västmanland: “Boka vaccination nu!”

Uppdaterad
Publicerad

Snart ska länsborna som är 60 år eller äldre vaccineras. Men i gruppen 65+ är det fortfarande 27 procent som ännu inte är vaccinerade eller har en bokad tid för vaccination och de i den gruppen uppmanas därför att boka tid snarast. 

– Om man är 65 år eller äldre så är risken för svår sjukdom och död i covid-19 betydande. Jag rekommenderar därför alla att så fort som möjligt vaccinera sig, säger vaccinsamordnaren Jonas Ekström. 

Nu går vaccinsamordnaren för Västmanland, Jonas Ekström, ut med uppmaningen att alla västmanlänningar som är 65 år eller äldre och inte har fått vaccin mot covid-19 än ska boka en vaccinationstid snarast. 

Snart kan alla mellan 60 och 64 år få vaccin 

– Inom kort kommer vi att släppa på nästa grupp som är alla mellan 60 och 64 år och då kan det bli svårare att hitta lediga tider. Så mitt budskap är: om man tänkt att vaccinera sig – vänta inte utan se till att boka din tid i dag, säger han. 

Bokning via 1177.se eller via telefon 

Tid för vaccination bokar man antingen via 1177.se eller så ringer man till vaccinationsbokningen. Det finns fortfarande lediga tider den här veckan. 

Till och med i söndags har 84 210 doser givits och 27 procent av västmanlänningarna har nu fått en första dos. I gruppen 70 år och äldre så har hela 85 procent nu fått dos 1. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet