Foto: Privat / SVT

Riskbedömning av soporna i Skultuna: ”Måste säkerställa att de inte är extremt miljöfarliga”

Publicerad

Turerna kring den omtalade Skultunatippen går vidare. Kommunen ser positivt på det tillskott om 50 miljoner kronor som regeringen ger för att stävja oseriösa aktörer i branschen. Samtidigt ska en riskanalys av tippen i Skultuna göras under hösten.

Ett skadeståndsanspråk på företaget bakom tippen i Skultuna finns från Västerås kommun och ärendet ligger hos åklagaren. Kommunalråd Anna Thunell (MP) berättar också att man nu ska ta prover på platsen och genomföra en riskanalys. Det ska göras inom de närmaste veckorna. Resultatet väntas innan årsskiftet.

– Vi tror framförallt inte att det är något extremt miljöfarligt som ligger här, men i och med att det kommer att ta tid innan soporna försvinner härifrån så måste vi säkerställa att så är fallet, säger Anna Thunell (MP), kommunalråd Västerås.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.