Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Ska regionen bli delägare i flygplatsbolaget eller kan det handla om annan form av samverkan? Hör Staffan Jansson om planen för vårens möten. Foto: SVT arkiv

Framtiden för Västerås flygplats: Kommunen och regionen har inlett samtal

Publicerad

I veckan har Västerås stad och Region Västmanland inlett samtal om Västerås flygplats. Men om målet är att regionen går in som delägare i flygplatsbolaget är för tidigt att säga.

– Vi hoppas på ett beslut före sommaren, säger Staffan Jansson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Efter att politiska majoriteterna i kommunen och regionen haft en första muntlig överläggning i frågan, har nu också det första mötet om konkreta förutsättningar för att samverka kring Västerås flygplats hållits.

Tjänstepersoner från båda håll har mötts för att titta på underlag, utredningar och möjligheter. Möten som enligt Jansson ska fortsätta under våren.

– Vi kommer att få löpande rapporter till kommunstyrelsen, den första hoppas vi i mitten av maj.

Som SVT tidigare rapporterat behöver kommunen hitta nya vägar framåt för det ekonomiskt haltande kommunala flygplatsbolaget.

Efter folkomröstningen aviserade majoriteten i kommunen att de skulle bjuda in aktörer som visat intresse för att bevara flygplatsbolaget till möten om samverkan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Framtiden för Västerås flygplats

Mer i ämnet