Manda chattar direkt från greenroom. Foto: Olle Kirchmeier/SVT

Västeråsbidraget ingen hit

Uppdaterad
Publicerad

Melodifestivalbidraget ”Glow” åkte ut i första gallringen när rösterna räknats i andra deltävlingen.

För västeråstjejen Melanie Wehbe var det premiär i Melodifestivalsammanhang. Tillsammans med hitmakarna bakom förra årets vinnarbidrag ”You” hade hon skrivit bidraget ”Glow” som framfördes av Manda i Linköping.

Inför tävlingen träffade Tvärsnytt Melanie som sedan tiden på Fryxellska skolan i Västerås hunnit ställa upp i en mängd tv-sända musiktävlingar som körslaget, idol och coverjakten innan medverkan i Melodifestivalen:

Melodifestivalen i Tvärsnytt

– Det jag vet är att Manda kommer att fetingleverera. Men jag tänker inte förvänta mig något.  Det enda jag hoppas på är att folk därute förstår låten och kan må lika bra som jag gör av den. Sedan får ödet bestämma.

Den här gången slutade det med en åttonde plats i andra deltävlingen i Melodifestivalen och därmed är det sluttävlat för den här gången.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen i Tvärsnytt

Mer i ämnet