Foto: Daniel Gustafsson

VIK Hockey beviljas rekonstruktion

Uppdaterad
Publicerad

Västmanlands tingsrätt beviljar VIK Hockeys ansökan om rekonstruktion. Det meddelade klubben mitt på dagen.

Klockan nio på torsdagsförmiddagen lämnade VIK Hockey in sin ansökan om rekonstruktion till Tingsrätten i Västmanland. Mitt på dagen kom beskedet att ansökan beviljas. Klubben har tillsammans med rekonstruktörerna varit optimistiska om att ansökan skulle beviljas, men beskedet togs emot med glädje.

— Det var med stor lättnad vi tog emot beskedet. Nu kan vi sätta igång med arbetet för att rädda klubben och får lite tid på oss, säger Camilla Törngren som är klubbens ordförande.

Krisen i VIK

”Fantastiskt engagemang”

Härnäst kommer VIK Hockey under ledning av rekonstruktörerna arbeta fram en handlingsplan för att rädda ekonomin. Camilla Törngren är otroligt glad och stolt över det engagemang som klubbens supportrar visat genom insamlingar och stöd.

— Det har varit fantastisk att se. Men vi behöver fortfarande mer stöd och det är viktigt att alla fortsätter med sitt engagemang, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krisen i VIK

Mer i ämnet