Foto: Daniel Gustafsson

Beskedet från VIK: ”Konkurshotet avvärjt”

Uppdaterad
Publicerad

Konkurshotet är avvärjt och VIK spelar i Hockeyallsvenskan nästan säsong. Det beskedet gav VIK Hockey under tisdagen.

Under en presskonferens på eftermiddagen presenterade ordförande Camilla Törngren och klubbdirektör Johan Fägerblad detaljer kring räddning.

– Vi har under dagen lämnat in en ansökan om att få avbryta rekonstruktionen till Tingsrätten. Formellt beslut väntas på tosdag denna vecka, sa Camilla Törngren.

Krisen i VIK

VIK-ledningen fick även frågor om hur läget kunnat förändras så snabbt då måndagen bjöd på ett negativt besked från Skatteverket.

– Vi fick indikationer på det beskedet redan i fredags. Och vi har jobbat för att lösa situationen på annat sätt sedan dess, säger Törngren.

Men trots att Skatteverket sa nej till det så kallade underhandsackord som skulle skriva av ungefär 1,1 miljoner så lyckades VIK lösa den ekonomiska krisen med hjälp av sponsorer.

– Det är fem fordringsägare som sagt ja och täckt upp de pengarna, säger Johan Fägerblad.

Törngren och Fägerblad var också noga med att rikta ett stort tack till supportrar, sponsorer och andra VIK-vänner som hjälp klubben under den svåra tiden.

I samband med presskonferensen passade VIK även på att presentera två nyförvärv i målvakten Henrik Lundberg och forwarden Markus Persson.

– Nu börjar jobbet inför säsongen 2016/2017, säger Fagerblad.

Ledningen i VIK har ställt sina platser till forfogande och Camilla Törngren meddelade att hon inte fortsätter i klubben. Årsmöte äger rum 9 juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krisen i VIK

Mer i ämnet