– Känslan är positiv att den här viljan att släppa på publik till olika evenemang nu finns, säger Patrik Zetterberg. Foto: TT arkiv /VIK.se

VIK:s sportchef: ”Inga problem att ta in 50 procents beläggning i hallen”

Uppdaterad
Publicerad

Vid grönt ljus från regeringen skulle Västerås IK kunna spela sina hemmamatcher inför en till hälften fylld hockeyhall – utan att tumma på säkerhetsnormerna. Det säger sportchef Patrik Zetterberg.

– Vi har redan tittat på och hittat lösningarna.

Fredagens besked från regeringen är att vissa lättnader av 50-regeln vid sittande arrangemang kan vara på gång från den 1 oktober.

För de allsvenska hockeylagen, som förlagt årets senare säsongsstart till den 2 oktober, kommer i så fall lättnaderna i sista sekunden.

Coronaviruset i Västmanland

– Det optimala hade förstås varit att få ett konkret besked redan idag, om vi får belägga till 30 eller 50 procent eller hur det nu kan bli. Det får ju ekonomiska konsekvenser och påverkar ju hur mycket biljetter vi kan sälja, säger VIK:s sportchef Patrik Zetterberg.

– Samtidigt är det en extrem situation man måste ha stor respekt för, fortsätter han.

Genom att bygga upp olika sektioner med separata entreér, toaletter och att eventuellt göra om vissa ståplatser till sittplats skulle det vara möjligt att fylla hallen på Rocklunda till hälften utan att tumma på coronarestriktionerna, enligt Zetterberg.

– Men så måste ju individen, publiken och föreningen, fortsätta ta ett jäkla ansvar, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet