Omvägen i Surahammar där kvinnan dödades var avspärrad för teknisk undersökning. Foto: Melker Blomberg / SVT

Ytterligare en brottsmisstänkt efter mordet i Surahammar

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern har anhållits skäligen misstänkt för mord efter att en kvinna i 55-årsåldern dödades på öppen gata i Surahammar i tisdags. Den man som tidigare har suttit anhållen har släppts.

Mannen anhålls efter att utredningen har följt upp de spår som kommit in, skriver polisen i ett pressmeddelande. Mannen är i 30-årsåldern och greps i Västmanland, där han också bor.

”Jobbar med flera hypoteser”

Den man i 60-årsåldern som sitter anhållen sedan i tisdags har släppts eftersom misstankarna mot honom har försvagats. Det saknas därför skäl att ha honom anhållen – men han är fortfarande misstänkt i fallet.

Kvinna dödad i Surahammar

– Det pågår en utredning för fullt. Det var tekniska analyser och tekniska beslag tillsammans med vittnesuppgifter som ledde fram till det här nya gripandet. Men det ska påpekas att vi jobbar med andra spår och hypoteser också, säger polisens presstalesperson Jonas Partheen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet hade vittnen pekat ut en bil som försvann från platsen. I bilen – som ska vara 30-åringens tjänstebil – ska blodspår ha hittats. Polisen vill dock inte gå in på detaljer kring vilken bevisning de har.

Vill inte gå in på detaljer

Jonas Partheen kan inte svara på hur mannen i 30-årsåldern ställer sig till misstankarna, och om gripandet var dramatiskt eller inte.

Var han bekant till kvinnan?

– Vi vill inte gå in på detaljer om honom. Vare sig var han bor eller eventuell relation till kvinnan, säger Jonas Partheen.

LÄS MER: Kvinna hittad död i Surahammar – en misstänkt gripen

Den 60-årige mannen som har suttit anhållen har nekat till anklagelserna. Åklagare Carin Lantorp har sagt att hon inte utesluter fler gripanden.

LÄS MER: Efter misstänkta mordet – polisen undersöker makens död

Advokat Marie Fredborg har satts att försvara mannen i 30-årsåldern. Hon säger till SVT att hon inte har några kommentarer i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinna dödad i Surahammar

Mer i ämnet