En omfattande polisinsats inleddes i Ödeshög under onsdagskvällen, Åklagarmyndigheten bekräftade under natten att en person anhållits på sannolika skäl misstänkt för mord. Foto: Niklas Luks

Nattens nyheter 19 april

Uppdaterad
Publicerad

En anhållen för mord efter stor polisinsats i Ödeshög

Polisen är mycket förtegen om den insats som inleddes i Ödeshög under onsdagskvällen efter larm om grovt våldsbrott. Åklagarmyndigheten bekräftar för SVT Nyheter under natten att en person gripits misstänkt för mord.

Ung svensk man död i drunkning utanför Teneriffa

En ung svensk man avled efter en drunkningsolycka i havet utanför Teneriffas västkust, i Spanien. Badgäster inledde livärddande åtgärder, men den unge mannens liv gick inte att rädda. Ytterligare en man som saknas söks med helikopter, enligt myndigheterna på Kanarieöarna.

Nasas nya planetjägare har skjutits upp i rymden

Efter att ha försenats lämnade rymdteleskopet Tess och Elon Musk-raketen Falcon 9 jorden, natten mot torsdag, svensk tid. Teleskopet ska leta efter planeter och utomjordiskt liv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.