Ryska soldater i Ukraina. Arkivbild Foto: Alexander Zemlianichenko/AP/TT

Nattens nyheter: 21 maj

Uppdaterad
Publicerad

Ryssland förbereder sig på motanfall

Ryska styrkor förstärker sina positioner och gräver ner sig i Charkivregionen i norr och längs den södra fronten.

Enligt den ukrainska generalstaben skapar ryska styrkor nu sekundära försvarslinjer vilket kan indikerar på att Ryssland förbereder sig på ett större ukrainskt motanfall. Offensiva ryska operationer sker också i Severodonetsk där de ryska trupperna gjort marginella vinster i norr, väster och söder om staden.

Skärskadad man hittades vid väg

En man i 20-årsåldern med skärskador i bland annat nacken och på armarna hittades vid 03-tiden, natten mot lördag, på en landsväg strax norr om Borås.

– Det är väl en bilist som har hittat honom där. Exakt vad som har skett vet vi inte riktigt. Han har troligtvis skadats av något vasst föremål, säger polisens vakthavande befäl Göran Carlbom.

Landslagsprofil stängs av – bettade på sitt egna lag

Guif-tränaren Mattias Zachrisson la ett spel på sitt eget lag. Nu stängs den förre landslagsstjärnan av från handboll i åtta månader.

– Hade jag vetat att det var förbjudet så hade jag givetvis inte gjort det. Men åtta månaders avstängning känns brutalt, säger Zachrisson och meddelar att han kommer att överklaga beslutet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.