Bidenkampanjen beskriver GSA:s beslut som ett ”definitivt administrativt agerande för att formellt inleda övergångsprocessen” – GSA:s högsta chef, Emily Murphy, understryker att myndighetens uppdrag är sträcker sig till att tilldela medel – inte utropa en segrare. Foto: EPA/JIM LO SCALZO / POOL, AP Photo/Susan Walsh, HANDAN KHANNA / AFP

Nattens nyheter: 24 november

Uppdaterad
Publicerad

Myndighet ger Biden klartecken att påbörja maktövertagande

Maktövergången i USA inleds nu formellt, i och med att myndigheten GSA godkänner att 6,3 miljoner dollar delas ut till den tillträdande Bidenadministrationen.

Michigans valresultat fastställt – Biden vann

Det omtvistade presidentvalresultatet i den amerikanska delstaten Michigan är fastställt — därmed står det klart att demokraten Joe Biden tog hem segern. Även i Pennsylvania väntas det spänt på att resultatet blir fastslaget. Måndagen är deadline, men president Donald Trump gör allt för att förhala.

Misstänkt människorov i Norrköping

En person är förd till sjukhus, en person är anhållen och polisen utreder ett våldsbrott i Norrköping. Mycket mer än så vill polisen inte säga och hänvisar till att ärendet är mycket känsligt. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.