Forskare har hittat T-celler som svarar på covid-19 även hos människor som inte varit smittade av viruset. Foto: Johan Nilsson / TT

Nattens nyheter: 30 juni

Publicerad

Studie: Immunitet mot corona större än vad antikroppstest visar

Personer som testats negativt för antikroppar, kan ändå ha så kallad T-cellsimmunitet mot covid-19, visar en ny rapport från Karolinska Institutet och Karolinska Universitetssjukhuset.

– Resultaten indikerar att immuniteten mot covid-19 sannolikt är betydligt större i samhället än vad antikroppstester visat, säger professor Hans-Gustaf Ljunggren.

Man allvarligt skadad i skjutning i Haninge

En man vårdas på sjukhus med allvarliga skador efter i en skjutning i Haninge, söder om Stockholm, sent på måndagskvällen. Två personer har frihetsberövats.

Ny skolbrand i Lund – polisen misstänker brott

Ytterligare en skola har brunnit i Lund i natt. Polisen misstänker att branden är anlagd och en hundpatrull har sökt igenom området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.