Nattens nyheter: 9 mars

Uppdaterad
Publicerad

Hovets reaktion efter prinsparets intervju kan dröja

Meghan Markle och prins Harrys tv-intervju med Oprah Winfrey innehöll allvarliga vittnesmål, bland annat om rasism inom det brittiska hovet. Världen väntar nu på kungahusets kommentarer.

– Jag tror att de kommer att leva efter sin devis ”klaga aldrig, förklara aldrig”, säger James Savage, ansvarig utgivare på nättidningen The Local.

Arrangören lovar fler coronademonstrationer

Arrangören av helgens stora demonstration i Stockholm mot coronarestriktionerna, Filip Sjöström, utlovar nya protester och aktioner framöver.

– Det kommer att bli fler demonstrationer. Vi planerar för fullt och tänker väldigt mycket på det som komma skall, säger han till SVT Nyheter.

”Utan att tveka ger jag guldet till Kläbo”

Längdskidåkaren Emil Iversen är världsmästare efter Johannes Hösflot Kläbos diskning. Men Iversen är redo att lämna ifrån sig guldet om Norge får rätt i överklagan.

– Jag tycker inte jag förtjänar guld, säger norrmannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.