Foto: Evan Vucci/Patrick Semansky / AP

USA:s kongress fördömer Trumps Syrienbeslut

Uppdaterad
Publicerad

USA:s representanthus röstade på onsdagen för att fördöma president Donald Trumps beslut om att dra tillbaka amerikansk militär i Syrien. Både demokrater och republikaner stod bakom beslutet.

För att diskutera frågan vidare träffade Demokraternas två ledare i kongressen, Nancy Pelosi och Chuck Schumer, president Trump i Vita huset. Men mötet slutade inte väl.

Pelosi och Schumer lämnade mötet i förtid efter att Trump i ett långt ordflöde kallade representanthusets talman Pelosi för en ”tredje klassens politiker”.

Turkiets offensiv i Syrien – Teckenspråk

– Det vi såg från presidenten var en härdsmälta. Det är tråkigt att behöva säga, svarade Pelosi på en pressträff direkt efter mötet, skriver nyhetsbyrån AFP.

Trump anklagade senare Pelosi för att ha fått en härdsmälta och och skrev på Twitter att ”något är fel på henne däruppe” och kallade henne för ”en helt sjuk person”.

Presidenten blir allt mer pressad på hemmaplan för sitt beslut att dra tillbaka trupperna, även från republikanskt håll. I representanthusets omröstning fick Trump mothugg av 129 partikamrater som röstade med Demokraterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Turkiets offensiv i Syrien – Teckenspråk

Mer i ämnet