Karta: Så har kriget slagit mot olika delar av Ukraina

Uppdaterad
Publicerad

Kriget i Ukraina har pågått i sex veckor. Flera städer har drabbats hårt av missiler. Invånare har isolerats utan leveranser av mat och andra förnödenheter. Bilder på civila lik och massgravar kablas ut från Kievregionen.

Mariupol är en av de städer som drabbats värst av anfallskriget. Staden har varit omringad i flera veckor, men Ukraina uppges ha kontroll över de centrala delarna. Runt 90 procent av staden är förstörd, enligt borgmästaren.

Från Kievregionen sprids bilder på döda civila. Ett antal massgravar har hittats i området. Ryssland nekar till anklagelserna om folkmord, men satellitbilder pekar på att ryska trupper skjutit ihjäl civila.

Kriget i Ukraina

Cirka 70 procent av Tjernihiv har förstörs i strider, enligt stadens borgmästaren. Dess invånare har varit isolerade utan mat och andra förnödenheter i veckor.

Landets näst största stad Charkiv har varit hårt ansatt sedan kriget började och drabbas fortfarande av anfall, med uppemot 50 missiler dagligen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriget i Ukraina

Mer i ämnet