SVT:s Tomas Lundström befinner sig i Torrox, Spanien. Foto: Reuters / Privat

SVT:s reporter: Polisen avbröt oss mitt i lunchen

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen beslutade spanska regeringen att sätta hela landet i karantän. SVT:s reporter Thomas Lundström fick beskedet av polisen mitt under lunchen.

– De sa åt oss att gå därifrån, det kom väldigt plötsligt, säger han.

SVT:s reporter Thomas Lundström befinner sig just nu i Torrox, några mil utanför Malaga i Spanien. Under lördagen kom beskedet att hela Spanien sätts i karantän. Ett besked som var överraskande enligt honom.

– Människor blev oroliga, det kom så plötsligt. Flera här började undra hur man ska komma hem och än finns inget besked ifall man kan komma hem, så det blev oroligt, säger Thomas Lundström.

Han beskriver att det är tomt på gatorna, stränderna har stängts och att invånarna uppmanas att endast gå ut för att handla. Han själv mottog beskedet under en lunch i eftermiddags.

– Vi var nere på torget och skulle käka lunch. Vi hann sitta en stund sen kom polis och sa att vi måste därifrån. Det kom väldigt överraskande.

Hör honom berätta mer i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.