Avgångseleverna på estetiska programmet på Karolinska skolan bjuder på fartfylld show. Foto: Tilal Altaib

Tre års undervisning – i en föreställning

Uppdaterad
Publicerad

De är ”sjukt stolta” och har arbetat intensivt för att kunna leverera en proffsig föreställning med musik och sång. Efter tre års undervisning är det dags för Karolinska skolans avgående estetelever och lärare att blända publiken.

När Karolinska gymnasiets avgångsklasserna på estetiska programmet i Örebro förbereder sin slutkonsert lämnas inget åt slumpen.

”Move it!” är kulmen på tre års undervisning i musik och dans och 120 elever och lärare får nu ett kvitto på vad de faktiskt kan åstadkomma tillsammans.

– Vi är sjukt stolta, säger Musikesteten Julia Moreau och Dansesteten Maja Glavå. Framförallt över hur bra vi har kunnat samarbeta för att få ihop en bra föreställning!

SVT PLAY: Se ytterligare ett klipp från elevernas show

Arbetar olika

För de arbetar lite olika. Danseleverna började förbereda sina nummer redan i början av terminen.

– Vi har ofta mest att göra och vill veta allt om musiken och innehållet på en gång medan musikerna kan ta det lite mer i bitar, förklarar Maja Glavå.

– Men vi har aldrig varit så förberedda inför en slutkonsert som vi är i år, tror Julia Moreau.

”Man växer mycket under åren”

Tre års undervisning har också gjort att eleverna vuxit mycket som individer.

– Jag ska vara konfrencier i år, säger Maja Glavå. Det hade jag aldrig gjort om jag inte hade gått här på Karro. Man växer så mycket under de här tre åren.

Eleverna får medhåll av musiklärare Eva Stenström som under 19 år sett många elever utvecklas under gymnasietiden.

– Det man hoppas är att de i slutänden ska fortsätta att vara kreativa och använda sin fantasi i framtiden, säger hon. Både för att ge till andra men också för att fortsätta att utveckla ett eget uttryck.

Höga krav på publiken

Men årets föreställning handlar lika mycket om de som kommer för att titta som de som står på scenen.

– Den heter ju ”Move it!” och publiken förväntas vara med och dansa. Det kommer vi att se till, lovar Julia Moreau och Maja Glavå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.