Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVT:s Ukrainakorrespondent Elin Jönsson sammanfatta tre viktiga saker som kan få effekter på kriget i Ukraina. Foto: AP/TT/SVT

Tre saker som kan påverka kriget framåt

Uppdaterad
Publicerad

Prigozjins son har dykt upp som en möjlig arvtagare till Wagner och pro-ryska vindar har börjat blåsa i Ukrainas grannländer.

SVT:s Ukrainakorrespondent Elin Jönsson listar tre saker som kan påverka krigets utveckling.

25-åriga Pavel Prigozjin ser ut att ärva stora delar av sin pappas rikedomar, inklusive stora delar av Wagnergruppen. Uppgifterna kommer från bilder på Jevgenij Prigozjins påstådda testamente, som sprids på sociala medier.

– Han har fått ett arv på cirka en miljard kronor och det innefattar också all den verksamhet som Prigozjin har bedrivit, säger Elin Jönsson, SVT:s Ukrainakorrespondent.

Enligt tankesmedjan ISW pågår nu förhandlingar med Rosgvardia, Rysslands nationalgarde, om att återinföra Wagnergruppen till striderna i Ukraina.

–  Men frågan är om det kommer att accepteras av Putin och Kreml, säger Elin Jönsson.

Se hela Kriget i veckan om den senaste nyhetsutvecklingen i kriget i Ukraina.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.