Foto: TT

Trump: Accepterar valresultatet – om jag vinner

Uppdaterad
Publicerad

Republikanernas presidentkandidat Donald Trump reviderar nu sitt svar om valresultatet. Vid ett kampanjmöte i Delaware, Ohio, säger han nu att han kommer att acceptera resultatet – om han vinner.

– Jag skulle vilja lova alla mina väljare och supportrar och alla människor i USA att jag absolut kommer att acceptera resultatet i denna viktiga och historiska presidentkampanj, sade Trump till sina anhängare, pausade och lade sedan till: Om jag vinner.

Det är Trumps första kommentar sedan onsdagens, och valets sista, debatt mellan presidentkandidaterna, skriver CNN.

USA-val 2016

Trump sade under debatten att han ”får se” om han accepterar valresultatet. Ett uttalande som retat upp såväl demokrater som republikaner. Skulle han inte acceptera resultatet skulle det vara första gången i USA:s historia en presidentkandidat vägrar erkänna sig besegrad.

Ny kvinna träder fram

Under torsdagskvällen svensk tid trädde ytterligare en kvinna fram och anklagade Trump för att ha antastat henne. Händelsen ska ha ägt rum i Queens i New York år 1998. Hon är den 10:e kvinnan som på kort tid trätt fram och anklagat Trump för olika former av sexuella kränkningar.

Trump har flera gånger nekat till anklagelserna, bland annat under den sista presidentvalsdebatten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2016

Mer i ämnet