Ett indiskt tåg dödade 14 migrantarbetare som somnat på tågspåret på väg hem till sin hemby. Foto: Anupam Nath/TT

14 migrantarbetare döda på tågspår i Indien

Uppdaterad
Publicerad

Ett indiskt godståg körde över 14 migrantarbetare som somnat på tågspåret.

Migrantarbetarna var på väg till sin hemby till fots, då de somnade på tågspåret och olyckan skedde. Tågföraren försökte stoppa godståget då han såg människorna på spåret, men hann inte. En utredning har nu inletts, enligt lokala myndigheter, rapporterar Times of India.

Indien har varit under strikt nedstänging för att stoppa coronasmittans spridning och det är förmodligen på grund av detta som arbetarna förmodligen inte förväntade sig att det skulle gå några tåg på sträckan i delstaden Maharashtra, enligt indisk polis. 

Tiotusentals arbetslösa

Tiotusentals människor i Indiens storstäder har blivit arbetslösa i sviterna av nedstängningen av samhället och det hör inte till ovanligheterna att man tar sig fram till fots.

Arbetarna jobbade för ett stålföretag och hade förlorat jobben till följd av coronaviruset.

14 personer dog och fem är skadade, enligt en talesman till järnvägen, skriver Times of India.  

”Extremt upprörd”

Indiens premiärminister Narendra Modi har kommenterat händelsen på Twitter.

”Jag är extremt upprörd över denna förlust av människoliv på grund av järnvägsolyckan. Jag har talat med Järnvägsminister Shri Piyush Goyal och han övervakar situationen noga. Vi ger dem all hjälp de behöver”, skriver han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.