Anhöriga i sorg – minst 180 personer saknas efter färjeolyckan på Tobasjön, Indonesien Foto: TT

180 saknas efter svår olycka med färja i Indonesien

Uppdaterad
Publicerad

Myndigheterna i Indonesien höjer nu siffran över antalet saknade efter den svåra färjeolycka som ägde rum på landets största sjö under måndagen. Totalt 180 personer saknas nu, vilket är tre gånger så många färjan klarade av att ta, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Det var under måndagen som en färja kapsejsade på Indonesiens största sjö, Toba. Till en början uppskattade myndigheterna att omkring 80 personer saknades.

18 överlevande har kunnat räddas, och totalt två personer har hittats döda efter olyckan. Tidigt på onsdagsmorgonen, svensk tid, gick indonesiska myndigheter ut och dramatiskt höjde siffran över antalet saknade.

”Baserat på data letar vi nu efter 180 personer”, meddelar landets katastrofmyndighet, enligt Reuters. Den nya siffran gör att man nu befarar att färjan haft tre gånger så många personer ombord som den haft kapacitet för.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.