Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vad var Watergateaffären? Journalisterna Bob Woodward och Carl Berstein om ett av USA:s största politiska avslöjanden. Foto: SVT/Världens historia: Watergate

Bob Woodward: Watergate var ett krig mot rättssystemet

Publicerad

I år är det 50 år sedan fem män greps efter att de brutit sig in på demokraternas högkvarter i Watergatebyggnaden i Washington. Inbrottet visade sig snart vara en del av något mycket större, och avslöjandena som följde ledde till att den dåvarande president Nixon avgick ungefär två år senare.

Enligt journalisten Bob Woodward var skandalen ett slags krig mot pressen och rättssystemet. 

– Watergate handlade inte om de som bröt sig in på högkvarteret, Watergate handlade om en hel kampanj av sabotage och spionage, om att undanhålla saker, säger journalisten Bob Woodward i dokumentären ”Världens historia: Watergate”.

Tillsammans med kollegan Carl Bernstein på Washington Post kunde journalisten Bob Woodward visa att Vita huset var inblandat i skandalen – vilket har kallats för ett av världens största politiska avslöjanden.

Hör journalisterna berätta om sitt livs avslöjande i klippet ovan. 

Se Världens historia: Watergate på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.