Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör journalisten Lesley Stahl om likheterna: ”Jag ser paralleller hela tiden” Foto: SVT/Världens historia: Watergate

Watergatejournalisten: Finns likheter mellan Trump och Nixon

Publicerad

Lesley Stahl var en av de första journalisterna som bevakade Watergateaffären 1972 och har sedan dess jobbat drygt trettio år på CBS-programmet “60 Minutes”.

– Under hela Trumps tid som president gjorde jag jämförelser mellan vad som pågick i landet och vad som pågick på den tiden. Förtroendet för våra institutioner var i förgrunden bägge gånger, säger Lesley Stahl i ”Världens historia: Watergate”.

Lesley Stahl var en av de första journalisterna som rapporterade om Watergateskandalen på 70-talet. Under sina femtio år som journalist har hon bevakat både president Richard Nixon och Donald Trump.

Några månader innan stormningen av Capitolium i januari 2021 gjorde Stahl bland annat en uppmärksammad intervju med Trump i CBS program ”60 Minutes”. Donald Trump var missnöjd med frågorna, valde att avbryta tv-inspelningen i förtid och anklagade Stahl för att vara partisk.

Vita huset spelade också in intervjun och innan programmet hade sänts lade Trump själv ut intervjun på sin Facebooksida, trots ett löfte om att inte sprida den.

Hör Lesley Stahl berätta om de paralleller hon drar mellan Nixon och Trump i klippet ovan. 

Se Världens historia: Watergate på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.