Iraks före detta försvarsminister Najah al-Shammari är inte längre skriven i Sverige, bekräftar Skatteverket. Foto: Hadi Mizban/AP/TT

Al-Shammari har utvandrat från Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Den före detta försvarsministern i Irak, Najah al-Shammari, är misstänkt för bidragsbrott i Sverige. Nu är han inte längre skriven i Sverige, bekräftar Skatteverket. Den 26 november utvandrade han från landet till Irak.

I slutet av november blev det känt att Iraks dåvarande försvarsminister Najah al-Shammari utreds misstänkt för bidragsbrott samt brott mot mänskligheten. Då var han folkbokförd i en Stockholmsförort men under ett annat namn.

Nu bekräftar alltså Skatteverket att al-Shammari inte längre är folkbokförd i Sverige.

Enligt Skatteverket är han fortfarande registrerad som svensk medborgare.

Svarar inte

Åklagare Neela Frisell leder förundersökningen i ärendet om misstanken för brott mot mänskligheten. Hon vill inte svara på några frågor om hur det påverkar utredningen att al-Shammari inte längre är folkbokförd i Sverige.

– Vi svarar inte på några frågor utan hänvisar till det pressmeddelande som vi skickat ut tidigare, säger Neela Frisell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.