Tåget som var inblandat i olyckan. Arkivbild. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau/TT

Alla döda i dansk tågolycka identifierade

Publicerad

Alla åtta som omkom i tågolyckan i Danmark tidigare i veckan har identifierats. Det rör sig om fem kvinnor och tre män som alla var danska medborgare.

Den danska polisen har nu identifierat alla åtta personer som omkom när en lastbilstrailer orsakade en olycka mellan ett godståg och ett passagerartåg på Stora Bältbron i Danmark.

De omkomna var inte släkt med varandra, skriver den danska polisen i ett pressmeddelande. De döda är mellan 27 och 60 år gamla och alla utom en är hemmahörande i Danmark, en 30-årig man är från Grönland.

Anhöriga är underrättade.

Två möjliga scenarier

Olyckan inträffade vid 07.30 på morgonen den 2 januari och det ursprungliga dödstalet var sex personer, en dag senare hittade polisen ytterligare två kroppar. 16 personer skadades i olyckan, men de allra flesta ska nu vara utskrivna från sjukhuset.

131 resenärer och tre personer i personalen befann sig på tåget, enligt tågbolaget DSB.

Den danska haverikommissionen arbetar efter två olika scenarior: Antingen har lastbilstrailern blåst av godståget och passagerartåget har kört in i trailern eller så har lastbilstrailern fallit av godståget i samma ögonblick som de två tågen möttes.

Bo Haaning, chef för haverikommissionen, säger till Danmarks Radio att utredningen är som ett stort pussel som kan ta månader att lägga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.