Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s team har besökt både Jenin och synagogan i Jerusalem, och hört olika sidor i konflikten. Foto: Pablo Torres/SVT

Värsta våldsupptrappningen mellan israeler och palestinier på flera år

Uppdaterad
Publicerad

Våldsupptrappningen mellan israeler och palestinier är den allvarligaste på flera år, och allt fler radikala röster hörs på bägge sidor i konflikten. SVT:s Mellanösternkorrespondent Samir Abu Eid och fotograf Pablo Torres befinner sig på Västbanken där de besökt två platser som drabbats av de ökade våldet de senaste veckorna.

Den 26 januari dödades 10 personer av israelisk militär i ett palestinskt flyktingläger i Jenin på norra Västbanken. Det var det dödligaste tillslaget av isralelisk militär på flera år. Sedan dess har den redan spända relationen mellan israeler och palestinier ökat ännu mer.

Vi är redo. Vårt folk måste beväpna sig och gå ut på gatorna, säger Atta Abu Armila som är lokalpolitiker för palestinska Al-Fatah i Jenin.

Efter tillslaget mot flyktinglägret har hämndattacker skett, bland annat en terrorattack vid en synagoga i Jerusalem. Arieh King är vice borgmästare i Jerusalem, och tycker att palestinier som angriper israeler bör få sina hem demolerade.

Se mer i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.