• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bergsjö i Nordanstigs kommun, Gävleborgs län. Det brinner i en villa i Bergsjö i Nordanstigs kommun. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Räddningsledaren uppmanar också allmänheten att hålla sig borta från platsen där det brinner. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Flygbasen Ayn al-Asad Foto: TT/Ali Abdul Hassan

Amerikaner skadades i Irans attack

Uppdaterad
Publicerad

Minst elva amerikanska soldater skadades i Irans attack mot militärbaserna i Irak den 8 januari, meddelar den amerikanska militären.

Tidigare har det från officiellt håll hävdats att inga personer sårades i anfallet. President Donald Trump sade morgonen efter angreppet att ”inga amerikaner skadades i nattens attack”.

”Även om ingen amerikansk personal omkom i det iranska angreppet mot al-Asad-basen har flera fått vård för hjärnskakningar och de är fortfarande under uppsikt” skriver militären i ett meddelande.

Konflikten mellan USA och Iran

Förvarnades

Anfallet orsakade stora materiella skador runt flygbasen. De omkring 1 500 soldaterna blev förvarnade om attacken och de flesta hade sökt skydd i bunkrar när det skedde.

Såväl danska som norska soldater befann sig också på den beskjutna militärbasen. De båda ländernas försvarsdepartement har uppgett att ingen av dem skadades.

Ytterligare två militärbaser i Irak med bland annat amerikansk och svensk personal besköts den 8 januari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Konflikten mellan USA och Iran

Mer i ämnet