Trump välkomnar ex-fångarna från Nordkorea

Uppdaterad
Publicerad

President Donald Trump välkomnar de nysläppta amerikanska fångarna som suttit fängslade i Nordkorea på flygbasen Joint Base Andrews öster om Washington DC.

Det var mitt i natten lokal tid i USA men trots det var både USA:s president Donald Trump och hans fru Melania Trump på plats för att välkomna hem de tre amerikaner som suttit fängslade i Nordkorea.

Tillsammans med USA:s utrikesminister Mike Pompeo och vicepresidenten Mike Pence träffade Trump fångarna på det plan de flugit med, för att sedan tillsammans gå ut och möta omvärlden.

Nordkorea-krisen

– Det här är en speciell kväll för dessa tre fantastiska människor. Vi vill tacka Kim Jong-Un, säger Donald Trump.

USA och Nordkorea möts inom kort

De tre ex-fångarna Kim Dong-Chul, Kim Hak-Song och Kim Sang-Duk släpptes efter att Mike Pompeo besökt Nordkorea för att förbereda mötet mellan Donald Trump och Kim Jong-Un som ska hållas inom kort.

På väg till Washington DC mellanlandade planet med de släppta amerikanerna i Alaska och då passade de på att tacka USA:s regering för sin nyvunna frihet.

Planet med de tre frisläppta amerikanerna mellanlandade i Anchorage, Alaska, innan det fortsatte mot Washington. Foto: TT

Det har länge spekulerats i var toppmötet som ska hållas mellan Trump och Kim Jong-Un är tänkt att äga rum och enligt nyhetsbyrån Reuters är det Singapore som nu är det mest troliga alternativet.

Donald Trump sa under ondagen att han kommer meddela tid och plats för mötet inom tre dagar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nordkorea-krisen

Mer i ämnet