Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag får betalt för att spela och sen går jag hem och spelar, jag har det jättebra”, säger Angelica Javier. Foto: Ronald Verhoeven /SVT

Amerikanska marinen värvar unga – genom dataspel

Publicerad

USA:s militär har stora problem med att rekrytera – vid årets slut kan det saknas 26 000 soldater och sjömän. Men nu testas mer okonventionella metoder för att få in nya rekryter – exempelvis genom datorspel.

Angelica Javier trodde först att det var en bluff när hon såg annonsen i sociala medier. Nu är hon en av elva personer som arbetar med att rekrytera fler soldater genom att spela dataspel.

– Jag får betalt, jag spelar spel på jobbet och hemma. Det är en skön livsstil, säger hon.

Justerat kraven

I dag når knappt var fjärde ung person i USA upp till kraven för att kunna arbeta i det militära. Nu arbetar flottan med att justera kraven, men också genom att erbjuda träningsläger för att kunna locka fler.

– Vi har arbetat hårt för att göra det lättare att ta värvning och ge fler möjlighet att tjänstgöra. Vi inser att mångfalden är vår styrka, säger Dave Benham, talesperson flottans rekryteringsavdelning.

Se mer hur arbetet med att värva soldater går till i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.