Polis och räddningstjänst i närheten av platsen för den senaste explosionen i Austin. Foto: TT

Ännu en explosion i Austin

Uppdaterad
Publicerad

En person har skadats efter att ytterligare en explosion i Austin i den amerikanska delstaten Texas. Händelsen har ingen koppling till brevbomberna som detonerat i staden den senaste tiden.

Ytterligare en explosion ägde rum i delstatshuvudstaden Austin i Texas på tisdagskvällen lokal tid. En person har skadats i explosionen som saknar koppling till de brevbomber som exoploderat i staden den senaste tiden, uppger vapen-, tobaks-, alkohol- och sprängmedelspolisen (ATF) via Twitter.

Offret för den senaste bomben, som ska ha varit en artilleripjäs som använts i militärändamål, är en man i 30-årsåldern. Han skadades allvarligt i samband med explosionen men det ska inte vara någon fara för mannens liv.

Polisen tror inte att det handlar om en, så kallad, ”copycat” som inspirerats av den senaste tidens dåd utan tror snarare att det är en slump. Den aktuella bomben lämnades in till en second hand-affär och antas ha hamnat där av misstag.

Fem explosioner har utöver den den senaste ägt rum i Austin i mars månad och två personer har dött i samband med dessa. Fyra personer har skadats allvarligt. Det har tidigare rört sig om paket innehållande bomber som lämnats på verandor.

En explosion tidigare under tisdagen

Tidigare under tisdagen exploderade en bomb vid en av företaget Fedex terminaler i Schertz utanför San Antonio, söder om Austin. Ingen rapporteras ha skadats allvarligt. Ytterligare en bomb påträffades under tisdagen i ett paket på en Fedex-central i närheten av flygplatsen, men den exploderade aldrig.

Donald Trump säger att bomberna i Austin är fruktansvärda och att myndigheterna samarbetar för att hitta vem eller vilka som ligger bakom dåden.

– Det här är tydligt en mycket, mycket sjuk individ eller individer. Det är sjuka människor och vi kommer att gå till botten med detta, säger Trump, i sitt första uttalande om det inträffade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.