SVT:s Ulrika Bergsten är på plats i Sri Lanka. Foto: SVT, Athit Perawongmetha/TT

Antalet döda stiger åter i Sri Lanka

Uppdaterad
Publicerad

Flera offer som skadades i självmordsattackerna i Sri Lanka har avlidit under natten, uppger polisen i ett uttalande. Det totala antalet döda i attackerna mot kyrkor och hotell på påskdagen är nu uppe i 310.

Antalet gripna i Sri Lanka har stigit från 24 till 40 efter påskdagens attacker, uppger polisen. Bland de gripna finns föraren till en skåpbil som ska ha använts av självmordsbombarna, och ägaren till ett hus där vissa av dem ska ha bott. Det uppger tjänstemän i Sri Lanka enligt nyhetsbyrån AP.

Det rör sig främst om lankeser, men polisen utreder om utlänningar kan ha varit inblandade i attackerna. En syrisk medborgare förhörs i samband med dåden, uppger källor inom regeringen och militären för Reuters.

Terrordåd i Sri Lanka 2019

Nödlagar har trätt i kraft

Vid midnatt trädde nödlagar i kraft, som ger polisen utökade möjligheter att frihetsberöva och förhöra misstänkta utan domstolsbeslut. Ett nattligt utegångsförbud infördes också.

Tidigt på tisdagsmorgonen svensk tid kom uppgifter om att myndigheterna hittat en bomb vid en järnvägsstation i staden Colombo, men det visade sig senare att det inte stämde.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordåd i Sri Lanka 2019

Mer i ämnet