Bo Xilais hustru vittnar om mutbrott

Uppdaterad
Publicerad

När den andra och sista dagen av rättegången mot den forne kinesiske toppolitikern Bo Xilai inleddes på fredagen låg tonvikten på hans hustru Gu Kailais vittnesmål.

Åklagarsidan presenterade ett förinspelat videoförhör i vilket Gu Kailai berättar att Bo Xilai kände till att familjen mottagit en rad mutor.

Bo, som står åtalad för korruption, maktmissbruk och mutbrott, avfärdade under rättegångens första dag sin hustrus påståenden som ”skrattretande”.

Muträttegång mot Bo Xilai

Statliga nyhetsbyrån Nya Kina beskrev rättegångens första dag som ”en indikation på att Kinas rättssystem har tagit ett steg mot en högre nivå” och att ”den nya ledningen tar krafttag mot korruptionen”.

Rättegången mot Bo Xilai i Kina fortsätter en tredje dag, meddelar rätten enligt AFP. Rättegången mot den tidigare toppolitikern skulle ha genomförts på två dagar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Muträttegång mot Bo Xilai

Mer i ämnet